Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2007

Οικολόγοι Πράσινοι Νομού Θεσπρωτίας

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Πρόγραμμα "ΠΙΝΔΟΣ": Έλεγχος όλων των έργων και των προτάσεων του Προγράμματος «ΠΙΝΔΟΣ» για την σωστή τους υλοποίηση, σε ό,τι αφορά την περιοχή της Θεσπρωτίας. Αναζήτηση και υλοποίηση παρόμοιων προγραμμάτων στο Νομό σε συνεργασία της Νομαρχίας και των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων.

Προστασία του ποταμού Καλαμά από τη μόλυνση: Στήριξη όλων των προσπαθειών της νομαρχίας, των δήμων, των Κινήσεων Πολιτών, των τοπικών Μ.Μ.Ε. αλλά και των πολιτών προς αυτή την κατεύθυνση. Να ζητηθεί η βοήθεια από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον η ελληνική πολιτεία συνεχίζει να αγνοεί το θέμα.

Προστασία ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, αλλά και παραποτάμων από εστίες μόλυνσης και αυθαίρετες κρατικές ή τοπικές ενέργειες, που μπορούν να αλλοιώσουν τα βασικά χαρακτηριστικά τους.

Δίκτυο πρότυπων κατοικιών: Για να μπορέσει η ορεινή Θεσπρωτία, αξιοποιώντας τις τόσες ομορφιές της και τα ποτάμια της, να προσελκύσει τουρίστες, τόσο από τις γύρω περιοχές όσο και την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό, θα πρέπει να αποκτήσει ένα ικανοποιητικό δίκτυο πρότυπων κατοικιών. Αυτές οι πρότυπες τουριστικές κατοικίες θα εξυπηρετούν τον επισκέπτη όλο το χρόνο, χωρίς να αλλοιώνονται τα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

Συνεταιριστική Τοπικού Εντύπου Θεσπρωτίας:Η αναμενόμενη αύξηση του τουρισμού τα επόμενα χρόνια στη Θεσπρωτία σε συνδυασμό με την Εγνατία Οδό και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, κάτω από μια σωστή μελέτη κα διαχείριση, θα χρειαστεί μία μεγάλη και αξιόπιστη Εκδοτική Μονάδα. Αυτή μπορεί να δημιουργηθεί από πολλούς ιδιώτες μικροεπενδυτές, ακόμα και τώρα.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - Πράσινες ταράτσες: Η Εγνατία οδός καταλήγει και οδηγεί τους πάντες στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας। Η μείωση των αναμενόμενων ρύπων είναι υποχρέωσή της και μπορεί να γίνει με το πρόγραμμα «πράσινες στέγες της Ηγουμενίτσας»। Αυτό το πρόγραμμα μπορεί να αφορά το σύνολο της πόλης με μία επιδότηση στο 30% κατά το πρότυπο της Κύπρου, ή στο 100% για την περιοχή γύρω από το λιμάνι।
Περισσότερα:

http://e-thesprotia.eu/forum/viewtopic.php?p=171#171

Δεν υπάρχουν σχόλια: